Tipzz > Referentie > Donatiechatbot voor Natuur & Bos
  • Posted by: admin

Donatiechatbot voor het Hallerbos

Het Hallerbos is het belangrijkste en meest uitgestrekte bosgebied tussen Zenne en het zonienwoud. Het bos is een publiekslieveling dankzij het prachtige paarse tapijt van wilde hyacinten, die bloeien rond midden april. Het gevarieerd reliëf zorgt voor heerlijke wandelmogelijkheden en maakt een bezoek aan dit bos meer dan de moeite waard. Het Agentschap Natuur & Bos organiseert ieder jaar het zogenaamde hyacintenfestival. Omdat dit evenement ieder jaar heel wat publiek trekt, werd voor deze activiteit een donatiechatbot gebouwd.

Mobiele giften met behulp van een chatbot

Samen met het Agentschap Natuur en Bos werd een donatiechatbot ontwikkeld. Deze chatbot kan geactiveerd worden aan de hand van een QR-code die in de omgeving van het Hallerbos werd aangebracht en op alle communicatiemiddelen die gebruikt werden voor de aankondiging van het hyacintenfestival. De QR-code dient gescand te worden met de camera van de smartphone en wordt vervolgens doorgelinkt naar Facebook Messenger. Op Facebook Messenger kan het bedrag van de donatie gekozen worden, evenals de betaalmethode. Na de keuze van de betaalmethode dient nog enkel en alleen in de Bankapp de betaling bevestigd te worden via de pincode.

Author: admin

Leave a Reply